torstai 28. maaliskuuta 2013

the Host valkokankaalla



Vuosi sitten luin ensimmäisen kerran Stephenie Meyerin scifi-teoksen, the Hostin, eikä se jäänyt siihen yhteen kertaan, todellakaan.

Nyt kirja on saapunut valkokankaille, virallinen ensi-ilta on huomenna, mutta ennakkonäytös on kiva, ja elokuva on siis jo nähty. Ja voi mikä leffasovitus! Ensimmäistä kertaa voin sanoa olevani miltei täysin tyytyväinen suosikkikirjan elokuvaksi muuntamiseen.


Elokuvasta oli osattu jättää juuri oikeita kirjan osasia pois, niin että tarina toimi jouhevasti, eikä tuntunut että mitään tärkeää olisi jäänyt pois. Kun mietin juonta ei-kirjanlukeneen näkökulmasta, uskoisin että se toimii heillekin eikä jää aukkoja tarinan ymmärtämiseen.

Ja näyttelijävalinnat! Kuvia katsoessa epäilytti, mutta ei epäilytä enää. Saoirse Ronan tekee loistavaa työtä kahtiajakautuneena Melanie/Wandana, ja kaikki muutkin pelaavat hyvin yhteen. Jamie oli hieman nuorempi kuin olin itse ajatellut, mutta saattaa johtua omista mielikuvistani.
Suosikkihahmoni kirjassa oli Ian, eikä elokuvaversio hahmosta tuottanut pettymystä.


Elokuva kestää reilun 2 tuntia, ja pituus on juuri sopiva. Missään vaiheessa ei alkanut pitkästyttää. Kaiken kaikkiaan, olen haltioitunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti