maanantai 29. helmikuuta 2016

Reading Challenge 2016 ja kaksi ensimmäistä kuukautta

Hyvää karkauspäivää kaikille! Vuosi on lähtenyt reippaasti liikkeelle, ja ajattelinkin tulla nyt kertomaan väliaikatietoja lukuhaasteeni tiimoilta.

Tammi-helmikuun aikana olen lukenut yhteensä kuusi kirjaa, joista kaksi oli uusia tuttavuuksia, loput sitten ahmimisinnossa vetäistyjä vanhoja suosikkeja. Pääsääntöisesti tavoitteeni siis on lukea uusia tuttavuuksia, mutta hyväksyn vanhatkin jos ne kategorioihin sopivat.

Alkuvuodesta luetut kirjat ja täyttyneet kategoriat:

a book recommended by family member
Tuija Lehtinen: Jatkoaika

a book you can finish in a day
Tuija Lehtinen: Mallitoimisto Pandora

a book that is published in 2016
Jamie McGuire: Beautiful Burn

Patricia C. Wrede: Lohikäärmeen etsintä
Patricia C. Wrede: Lohikäärmeen retkikunta
Patricia C. Wrede: Lohikäärmeen kummilapsi

Tuija Lehtisen uutuudet tulee aina ahmittua heti, kun ne käsiinsä saa, mutta tuoreimman eli Jatkoajan luki äitini ennen minua. Kysyin luonnollisesti hänen mielipiteensä, kun teimme kirjavaihdon. Ja heti uutuuden perään luinkin yhden Lehtisen vanhemmasta tuotannosta, yhden suosikeistani. Kirjat ovat kevyttä tekstiä, ja helposti ahmittavissa yhdessä illassa raskaan työpäivän päälle.

Yksi vuoden odotetuimmista uutuuksista (no, kun ei vielä tiennyt että uusin Harry Potter julkaistaan muutenkin kuin näytelmänä...) oli Jamie McGuiren uusin chick lit, tuorein jatko-osa Maddoxin veljesten tarinoihin. Beautiful Burn oli hyvä, mutta ei vetänyt vertoja kahdelle edelliselle. Naispäähenkilöön ei päässyt niin syvälle kuin aiemmissa kirjoissa on mielestäni päässyt.

Niin ihania kuin Lumotun metsän kronikat ovatkin (yllä mainittuna osat 2, 3 ja 4, koska ne löytyvät omasta kirjahyllystäni, ja koska kaipasin jotain hyvän mielen lukemista), eivät ne sujuvasti sopineet mihinkään kategoriaan.



Popsugar reading challenge: 3/40

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti