keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Kulunut vuosi

Tervehdys pitkästä aikaa. Ei ole paljon tullut kirjablogin puolella tullut pyörittyä, paitsi lukuhaaste-välilehteä päivittämässä, sitäkin varsin satunnaisesti. Kirjoja sen sijaan on tullut luettua, ja niiden parissa vietettyä aikaa muutenkin.

Bookstagram-satoani

Olen aktivoitunut tänä vuonna paljon kirjateeman sisällä sosiaalisessa mediassa. Seuraan nykyään useampaa kirja-aiheesta vloggaavaa henkilöä Youtubessa. Instagramissa oma profiilini on vahvasti profiloitunut bookstagramin suuntaan, vaikka muutakin elämää sinne sekoittuu. Arviolta puolet seuraamistani kanavistani liittyvät kirjoihin. Goodreads on yksi eniten käyttämistäni mobiilisovelluksistani. Sinne kirjaan ylös reaaliajassa, mikä kirjan on luvussa ja missä vaiheessa.

Tänä vuonna olen tähän päivään mennessä lukenut 47 kirjaa. Vuoden tavoite on 50, minkä uskoisin olevan täynnä jo marraskuun aikana. Olen siis varsin tyytyväinen saldooni, paljon enempään en nykyelämäntilanteessani varmaan pystyisikään. Ensi vuoden tavoitteeksi laitan silti luultavasti 70 kirjaa, ihan vain panoksia nostaakseni.

Yksi uutuus tältä vuodelta ovat kirja-aiheiset subscription boxit. Kyseessä on siis palvelu, että yleensä kerran kuussa tulee laatikko, joka sisältää kirjan ja kirjateemaisia tavaroita. Boxille on ennalta ilmoitettu teema, mutta muuten sisältö on yllätys!
Olen tilannut muutaman boxin brittipohjaiselta Fairy Loot -firmalta, ja muutaman yhdysvaltaiselta Owlcrate-firmalta. Kerran kokeilin myös Indiebox Now -firmaa, mikä ilahdutti edullisuudellaan. Sekä Fairy Loot että Owlcrate ovat pysyvässä seurannassani, ja tilailen boxeja vähän vuorotellen- Tavoitteena että tulisi kuitenkin vain yksi kuussa, ihan vain hinnan vuoksi.

Owlcrate ja Fairy Loot.

Olen myös muutaman kerran osallistunut Readathoniin, eli lukumaratoniin. Erityisesti vloggaajat järjestävät ja isännöivät näitä, mutta myös muista sosiaalisista medioista näitä lähtee liikkeelle. Kesällä ensimmäistä kertaa kokeilin, ja epäonnistuin ruhtinaallisesti, maratonissa nimeltään Summer Biannual Bibliothon.
Toinen mihin osallistuin, ja minkä "voitinkin", oli Epic Readsin isännöimä Reading Decathlon, jonka aikana piti lukea kymmenessä päivässä kymmenen romaania. Lukumaratonin ajankohdan sai asettaa itselleen sopivaan aikaan, ja siksi uskonkin että onnistuin haasteessa.
Nyt marraskuun lopussa alkaa Tome Topple, kahden viikon haaste, jonka aikana tulee lukea ainoastaan yli 500-sivuisia romaaneja. Itselläni on lukulistalla kolme kirjaa, joista ainakin kaksi haluan saada luettua tuon kahden viikon aikana. Tällaisista haasteista saa mukavasti potkua tarttua kirjoihin, jotka ovat jo pidemmän aikaa olleet kirjahyllyssä odottamassa vuoroaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti