tiistai 11. joulukuuta 2012

Top Ten Tuesday: Uusia kirjailijatuttavuuksia v. 2012

Tällä viikolla meemi-sivun haasteena vuoden lopun lähestymisen kunniaksi oli kertoa, keitä ovat tämän vuoden mahtavimmat uudet kirjailijatuttavuudet itselle. Olen niin onneton kokeilemaan mitään uutta, että tästä listasta tulikin vain top seiska.



7. Tina Reber. Joskus ihminen tarvitsee kevyttä kirjallisuutta, ja tämä syksy on ollut sellainen. Reberin "tavistyttö tapaa superjulkkiksen" -kirjat ovat kevyttä hömpimmästä päästä, eikä sitä pidä tuomita. Jokaiselle kirjalle on paikkansa.

6. Colleen Hoover. Yksi tämän syksyn e-kirja -suosikkieni kirjailijoista. Hienot teokset Slammed sekä Point of Retreat ovat Hooverin käsialaa. Olen viehättynyt runo-lisästä kirjoissa, samoin kuin myös siitä miten Hooverin suosikkimusiikkia on käytetty lukujen avauksissa. Sitaatit on kivoja kirjallisuudessakin.

5. Tammara Webber. Toinen lokakuussa löytämiäni kirjailijoita (lokakuussa eskapismi pelasti mielenterveyteni), joiden teoksia kulutin puhki. Webberin Easy on hieno yksittäinen kirja, joka toimii sellaisenaan ilman jatko-osa -haikailuja.

4. Jane Austen. Muistaakseni löysin Austenin tämän vuoden puolella. Olen lukenut hänen tuotannostaan vain Ylpeyden ja ennakkoluulon, mutta se riittää. Voisin lukea mr. Darcyn ja Elizabethin tarinan uudelleen ja uudelleen, Austenin kohdalla olen viimeinkin alkanut ymmärtää miksi klassikoita jaksetaan hehkuttaa, aiemmin ajattelin että Shakespeare on poikkeus, joka vahvistaa klassikkojen yliarvostuksen säännön.

3. Jamie McGuire. Beautiful Disasterin kirjailija, syy miksen ole loppuvuodesta enää lukenut mitään uutta. Luen vain uudelleen ja uudelleen McGuiren esikoisteosta. Täytyy varmaankin saada opinnäytetyö valmiiksi ennen huhtikuuta, jolloin jatko-osa ilmestyy... =D

2. Veronica Roth. Kirjailija, joiden kirjojen parissa hengailin koko kesän. Tästä dystopia-kirjailijasta sain vinkin Facebook-kaverin päivityksestä, jonka jälkeen ei ollut paluuta. Divergentin ja Insurgentin jatko-osa on yksi eniten ensi vuodelta odottamiani kirjoja.

1. Deborah Harkness. Ehdoton tämän vuoden ykkönen uusista tuttavuuksista. Skotlannin reissun vahinko-ostos, Harknessin esikoiskirja oli elämys, samoin jatko-osa. Harkness yhdistää niin mielettömästi todellisen maailman historiaa, noitia ja vampyyreitä, ettei voi olla kuin hurmaantunut (vain lohikäärmeet puuttuvat).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti