tiistai 4. joulukuuta 2012

Top Ten Tuesday: Kymmenen kirjaa joulupukin listalle

Tällä viikolla valitsin aiheen suoraan meemi-sivun listalta, joulukuun kunniaksi nyt siis lista kirjoista, joita olisi kiva omistaa.


10. Jamie McGuire: Beautiful Disaster

 Olen lukenut Beautiful Disasterin jo useaan otteeseen e-kirjana, mutta todellisen kirjarakastajan tyyliin haluaisin kirjan myös perinteisessä muodossa.

Nyt kirjaa lisäksi myydään kovakantisena, signeerattuna versiona, joka olisi oikein kiva joululahja ^_^






9. Jane Austenin kootut

Kootut-laitos Jane Austenin kirjoista olisi mahtava lisä kirjahyllyyn. Suomeksi en tällaista löytänyt, alkuperäiskielellä useammassakin muodossa. Esimerkiksi kuvan mukainen boksi olisi hieno.








8.Goscinny & Uderzo: Asterix

Sarjakuvia mukaan lahjalistalle! Olen innokas Asterix-fani, mutta silti kirjahyllystämme löytyy vain yksi sarjakuva. Olisikin hienoa, jos näitä alkaisi tipahtelemaan lahjoina.

Viime vuodesta alkaen Asterixeja on alkanut ilmestymään kovakantisina albumeina, joiden värejä on korjattu uuteen uskoon.





7. Johanna Sinisalo: Sankarit

Uusimmista Sinisalon teoksista en ole innostunut, mutta tämä modernia Suomea ja Kalevalan maailmaa yhdistelevä teos on yksi suosikeistani. Omasta hyllystä Sinisalolta löytyy vain Ennen päivänlaskua ei voi, Sankarit sopisi hyvin jatkoksi.








6. Christopher Paolini: Eragon ja Esikoinen

Minulla on parhaillaan luvussa Eragon-sarjan viimein osa, Perillinen. Omistan kaikki neljä kirjaa, mutta kaksi ensimmäistä ovat pokkarimuodossa. Eragon ja Esikoinen olisikin hienoa löytää lahjapaketeista kovakantisina hyllyä kaunistamaan.





5. Kerstin Gier: Rubiininpuna

Joitakin uusiakin tuttavuuksia olisi mukava löytää lahjapaketeista. Yksi tällainen voisi olla esimerkiksi aikamatkailutrilogian aloittava Rubiininpuna. Olen kauniilla ulkoasulla varustettua kirjaa paijaillut muutaman kerran kirjakaupoissa, ja juonikuvauskin vaikuttaa mielenkiintoiselta.







4. Novellikokoelma: Steampunk! - Koneita ja korsetteja

Ensimmäinen kotimaisin voimin tuotettu steampunk-kokoelma kiinnostaa. Teos sisältää yhdeksän eri kynäilijän tuottamaa novellia, jotka lupaavat steampunkin henkeen jännittäviä tarinoita.









3. Douglas Adams: Linnunrata -yhteisnidos

Hyllystämme löytyy Douglas Adamsin sarja englanninkielisenä yhteisniteenä, mutta minä kaipaisin kirjaa suomeksi. Olen muutenkin huono lukemaan perinteistä scifiä, joten en kaipaa Linnunrataan tarttumiseen kielihaastetta.








2. Runoja

Runokirjat ovat aina miellyttäviä. Kirjahyllyssäni on huutava aukko esim. Pentti Saarikosken tai Tommy Tabermanin kohdalla.

1. Patricia C. Wrede: Lohikäärmeen prinsessa

Lumotun metsän kronikoiden ensimmäinen osa, yksi nuoremman ikäni suurimmista suosikeista. Ja painos on tietenkin loppu, enkä löydä sitä mistään antikvariaateista.

Tämä olisi ehdoton joululahjojen kuningas, monta vuotta metsästämäni aarre. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti