tiistai 27. marraskuuta 2012

Top Ten Tuesday: Kymmenen teemalaulua kirjoille

Törmäsin Hys, äiti lukee nyt! -blogin kautta tähän mahtavaan, jenkeistä alkaneeseen haasteeseen (alkuperäinen haasteen antaja täältä) ja päätin lähteä mukaan. Meemisivulla on ilmoitettu aiheita, joista valitsen suosikkilistan tehtäväksi. Nyt siis, ensimmäistä kertaa, Val Alornin top ten!


Silmiini osui täydellinen aihe: "Top Ten Books I'd Give A Theme Song To." Minulla on usein tapana kuunnella musiikkia samalla kun luen, ja tietyt kappaleet ovatkin sitten leimautuneet tiettyihin kirjoihin, sama sitten sopiiko kappale yhtään kirjaan vai ei =D Tässä nyt siis listaa mieleenpainuneimmista.

10. J. K. Rowling: Harry Potter ja Azkabanin vanki



Kuten kappaleesta huomaa, olin pitkään 90-luvun jälkeenkin (edelleen!) vannoutunut ysärifani. Niinpä kun luin ensimmäisiä kertoja suosikki-Potteriani, taustalla soi Fiven "Don't wanna let you go." Ja edelleen sopii mielestäni mielettömän hyvin tunnelmaan.

9. Robert Jordan: Ajan Pyörä nro 1: Vaarojen taival



No.. Puhutaan tässäkin ajasta! Jälleen yksi kappale, jonka kuullessani tulee automaattisesti koko Ajan Pyörä -saaga mieleen, mutta erityisesti ensimmäinen osa.

8. Margaret Weis: Raistlin-kronikat: Hengen miekka



... Tämä lista antaa melko arveluttavan kuvan musiikkimaustani. En itse asiassa muista aivan satavarmasti, mitä Weisin kirjaa luin kun tämä Aikakoneen kappale soi repeatilla, mutta Dragonlanceen leimautuu melko vahvasti.

7. Christopher Paolini: Brisigr



Muistan elävästi kun luin Eragon-saagan kolmatta osaa kesken koulupäivän, ja Ylex soitti jatkuvalla soitolla Lily Allenin uusinta. Eh ^^'

6. Stephenie Meyer: New Moon



Hiljainen työpäivä, radio soi taustalla, ja luen aikani kuluksi Twilightin jatko-osaa. Ja taustalla soi Enrique. Ikuiset mielikuva, joita Meyer ei ehkä tarkoittanut syntyväksi...

5. Eoin Colfer: Artemis Fowl - Tehtävä pohjoisessa



Sinä jouluna olin saanut lahjaksi uusimman Artemis Fowlin, sekä CD-levyn johon olin tykästynyt levyraadin perusteella. Siksi edelleen Artemis Fowlin taivaltaessa Murmanskin maisemissa, taustalla soi Helene Segara.

4. Deborah Harkness: Discovery of Witches



Tänä keväänä ollessani Skotlannin matkalla, löysin tämän nimenomaisen, mahtavan kirjan. Sitä lukiessani hotellilla, taustalla soi musiikki-tv:stä UK:n toplistojen ykkönen.

3.  L. M. Montgomery: Annan nuoruusvuodet



Nuorempana olin suuri Anna-sarjan fani, ja tämä kirja löytyi äitini hyllystä ja luin sitä usein. Elävimmin tähän(kin) on leimautunut jälleen yksi ysäribiisi.

2. Marianne Curley: Muinainen taika



Muinainen taika on yksi teinivuosieni suosikki-fantasioita, joka ihmeesti toimii edelleen melko hyvin. Ja taustalla soi yksi teinivuosieni suosikkibiiseistä, joka tämän kirjan lisäksi leimautuu vahvasti myös Potter-fanfictioniin =D

1.  Kaikki EEPPINEN fantasia



Ehdoton suosikkibändini on melko nuoresta asti ollut Queen - ah sitä katkeruuden määrää kun olen syntynyt vain kaksi vuotta ennen Mercuryn kuolemaa. Luonnollisesti bändiä on siis tullut luukutettua isän levyhyllystä urakalla, ja kappaleita on leimautunut useisiin kirjoihin. Tällainen dramaattinen musiikki on aina ollut makuuni, ja ehkä se selittää myös mieltymystäni eeppisimpiin fantasiasaagoihin. Mikäs täydentäisi paremmin toisiaan?

Olkoon Queenin kenties eeppisin kappale omistettu siis kaikille hienoille fantasiasaagoille ^_^

1 kommentti: