keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Helmikuun luetut

Ihana vapaapäivä töistä, nyt on aikaa ja energiaa jatkaa eteenpäin kuluvan vuoden läpikäymistä. Seuraavana helmikuun lukemiset.


Helmikuussa lukemiseni jäi huomattavasti tammikuuta heikommaksi. Sen lisäksi, että luin vain viisi kirjaa, niistä kaksi olin lukenut jo aiemmin ja kaksi olivat sarjakuvia. Eli todellisuudessa TBR-listani lyheni vain yhdellä kirjalla (sarjakuvat ovat tämän vuoden tavoitteissani, mutta en pääsääntöisesti osta sarjakuvia omaksi. Rahaa menee jo muutenkin liikaa kirjoihin, joten sarjakuvani haen kirjastosta tai lainaan ystäviltä.).
Helmikuussa luin yhteensä 2 138 sivua viidessä kirjassa. Suosikkini lukemistani oli A Court of Mist and Fury, heikoin teos oli Crown of Midnight.

Luetut kirjat 


Sarah J. Maas
Crown of Midnight 

Tämä on Throne of Glass -sarjan toinen osa. En erityisemmin pitänyt ensimmäisestä osasta viime vuonna, mutta monet sarjan fanit ovat sitä mieltä, että ensimmäinen osa on sarjan heikoin kirja, joten päätin antaa sarjalle vielä toisen mahdollisuuden. Crown of Midnight olikin selkeästi parempi, tarina sai lisää ulottuvuutta ja päähenkilön hahmo syventyi eikä ärsyttänyt läheskään niin paljon kuin ensimmäisessä kirjassa. Maasin toinen sarja on yksi suurimpia suosikkejani, joten myös siksi TOG kutittelee mielessäni jatkuvasti. Myös kolmas kirja löytyy jo Kindle-kirjoistani toisen kirjan perusteella hankittuna.
Annoin tälle kirjalle 3,5 tähteä.



Sarah J. Maas 
A Court of Mist and Fury 

Edellisen lukemiseni jälkeen tuntui vain luonnolliselta lukea suosikkikirjani Maasilta uudelleen. Tämä oli nyt kolmas koko kirjan lukukertani ACOMAFille, ja edelleen tarina vain toimii. Sarjan ensimmäinen osa ei ollut niin erityinen, mutta tämä kirja! Kirjan alussa aina huomaan kirjailijan heikkoudet ja ärsyttävätkin maneerit, mutta sitten tarina imaisee mukaansa ja huonot puolet unohtuvat. Tämä maailma ja sen hahmot ovat vain niin täydellisiä. Ja Feyren kasvutarina, selviytyminen traumoistaan eteenpäin on upea. 
Annoin tälle kirjalle 5 tähteä. 



Marjani Satrapi
Persepolis 2: Kotiinpaluu

Persepoliksen toinen osa löytyi kirjastosta ensimmäistä palauttaessani, joten päätin jatkaa tarinaa. Toinen osa oli mielestäni ensimmäistä parempi, lapsinäkökulman muuttuessa teiniin ja nuoreen aikuisuuteen teki tarinan kerronnalle hyvää. Mielenkiintoinen katsaus Lähi-Idän poliittiseen vallankäyttöön.
Annoin tälle kirjalle 4 tähteä.



Sarah J. Maas
A Court of Wings and Ruin

ACOTAR-sarjan neljäs osa ilmestyy toukokuussa, joten tuntui vain luonnolliselta jatkaa uudelleenluku-urakkaa, ja lukea kolmas osa nopeasti toisen osan perään. A Court of Wings and Ruin on heikompi kuin toinen osa, mutta tarina toimii. Ensimmäisellä kerralla tätä lukiessani luin sen päivässä, nyt rauhallisempi lukutahti teki hyvää perspektiiville. Feyren ja Rhysin kanssakäyminen oli toimivampaa kuin muistin ensimmäiseltä lukukerralta, odotuksien poistuminen paransi näkökulmaani. 
Annoin tälle kirjalle 5 tähteä. 



Marjorie Liu & Sana Takeda
Monstress, vol 1: Awakening 

Tämä sarjakuva on ollut esillä booktubessa lähiaikoina, kolmannen voluumin ollessa ehdolla Booktube SFF awardseissa. Kaksi ensimmäistä löytyivät Satakunnan kirjastojen valikoimista, joten päätin tutustua.
Tarina ei ole niinkään erityinen, mutta taide! Art deco -tyylinen maailman ilmaisu on jotain käsittämättömän kaunista, hieman kammottavasta tarinastakin huolimatta. Rajummat kohdat muistuttavat minua Akirasta, mutta rauhallisemmat hetket ovat jopa unenomaisia ja yksityiskohdat upeita. 
Melko raskasta luettavaa, joten toinen osa jäi myöhemmin luettavaksi.
Annoin tälle kirjalle 3,5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti