perjantai 16. maaliskuuta 2018

Tammikuun luetut

Kiriäkseni kohti tätä päivää, postaan nyt tiiviissä tahdissa alkuvuoden lukemiseni, jatkaakseni sitten reaaliajassa. Aloitetaan siis tammikuusta.



Tammikuun aikana luin loppuun asti seitsemän kirjaa. Suosikkini kuukauden kirjoista oli Simon vs. The Homo Sapiens Agenda, heikoin Shockaholic. Sivuja lukemissani kirjoissa oli yhteensä 2 199.

Luetut kirjat


Marjani Satrapi
Persepolis: Iranilainen lapsuuteni

Aloitin tämän vuoden lukemalla sarjakuvaromaanin, joka löytyy useilta suosituslistoilta. Satrapin tarina sijoittuu 1980-luvun Iraniin vallankumouksen aikoihin. Tarina on omaelämäkerrallinen ja nimensä mukaisesti kertoo päähenkilön lapsuudesta Iranissa, turhia kaunistelematta. Taide on hyvin yksinkertaista, mutta sopi tarinan tyyliin.
Annoin tälle kirjalle 3,5 tähteä.



Emma Mills
Foolish Hearts

Sain tämän YA-kirjan joulukuun Owlcrate-laatikossa, joten se pääsi varsin nopeasti lukuun hyllystäni. Foolish Hearts oli mukavan kevyt high school -tarina, sijoittuen teatteriharrastajien maailmaan. Vaikka en ole ikinä itse ollut kiinnostunut teatteriharrastuksesta, oli päähenkilö samaistuttava ja erityisen hyvin toimivat hahmojen välinen kanssakäyminen ja dialogi. Positiivinen lukukokemus kaiken kaikkiaan, ja riittävän kevyt yhden istunnon luvuksi. 
Annoin tälle kirjalle 5 tähteä. 



Robert Jordan 
The Eye of the World

Ajan Pyörien luku-urakkani alkoi heti tammikuun ensimmäisenä päivänä, mutta ensimmäisen kirjan sain loppuun 12. päivä, vajaan kahden viikon joka välissä lukemisen jälkeen. Olin unohtanut kuinka raskasta luettavaa tällainen klassisen eeppinen aikuisten fantasia onkaan. Mutta samalla silti niin nautinnollista! Sarja on kestänyt aikaa hyvin, ja olen varma että se tulee pysymään kestosuosikeissani. Rand on toimiva päähenkilö, vaikka Perrin onkin yhä suosikkini.
Annoin tälle kirjalle 4 tähteä.



Stephen Chbosky
The Perks of Being a Wallflower

Tämä nuortenkirja saa osakseen tasaista hypeä, vaikka on ilmestynyt jo vuosia sitten. Itse tartuin tähän ensisijaisesti elokuvan takia, kirjaan pohjautuva elokuva oli yksi viime vuoden suosikkejani. Kirja oli valitettavasti pettymys. Siinä oli paljon hienoja ajatuksia ja kauniita kohtia, mutta kokonaisuutena ärryin päähenkilön naiiviuteen ja suurimmaksi osaksi puhtaasti pitkästyin. Onneksi kirja oli lyhyt, niin jaksoin kahlata loppuun asti. 
Annoin tälle kirjalle 2,5 tähteä. 



Becky Albertalli 
Simon vs. The Homo Sapiens Agenda

Sen jälkeen, kun ensimmäisen kerran luin Simonin tarinan loppuun 18. tammikuuta, olen lukenut tämän kirjan jo kolmasti. Kertoo ehkä jotain siitä, kuinka paljon pidin tästä! Nuorten kirjoissa on tietynlaista hyvän mielen henkeä, ja kun tunteet pyörivät täysillä ovat huiput sitäkin koukuttavampia. Simonin hahmo, kuten myös hänen koko ystäväpiirinsä, ihastutti ja tempaisi mukaansa lähes alkuhetkistä asti. Tarinassa oli myös yllätyksellisyysttä samaistumisen hetkien lisäksi, en loppuun astikaan arvannut kuka Simonin salaperäinen mailikaveri onkaan. 
Annoin tälle kirjalle 5 tähteä.

"I take a sip of my beer, and it's - I mean, it's just astonishingly disgusting. I didn't think I was expecting it to taste like ice cream, but holy fucking hell. People lie and get fake IDs and sneak into bars, and for this? I honestly think I'd rather make out with Bieber. The dog. Or Justin. Anyway, it really makes you worry about all the hype surrounding sex." 



Carrie Fisher 
Shockaholic

Fisherin viimeiseksi jäänyt kirja, The Princess Diarist, oli yksi viime vuoden mielenkiintoisimmista lukemistani kirjoista. Samaa ei voi valitettavasti sanoa tästä hänen aiemmasta tuotoksestaan. Shockaholic oli melko puhdasta ajatuksen virtaa, ilman mitään suoranaista juonta. Teema jäi vajavaiseksi ja aikajana hyppi häiritsevästi. Muutamia mielenkiintoisia hetkiä, mutta kiertoon lähti lukemisen jälkeen. 
Annoin tälle kirjalle 2 tähteä. 



Ursula K. Le Guin
Maameren velho

Le Guinin poismeno palautti mieleeni vanhan rakkauteni Maameren tarinoita kohtaan. Kaivoinkin hyllystäni rakastetut kappaleeni, ja luin ensimmäisen osan ensimmäistä kertaa vuosiin. Le Guinin kirjoitustyyli on valtavan kaunista ja ajatuksia herättävää. Päähenkilön kasvu jo ensimmäisen kirjan aikana on huikeaa, ja Ged on ilahduttavan monitahoinen hahmo.
Annoin tälle kirjalle 4 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti